Att bli en bättre människa – trots pandemi & virus

Under pandemins tillslag så har jag försökt tagit till metoder för att bryta mönster i min vardag. Anledningen till detta är för att vardagen helt klart har blivit annorlunda när vi nu lever i en pandemi. Att arbeta hemifrån har för vissa blivit en självklarhet, att inte få träffa sina äldre som står en nära på grund utav viruset är bara att respektera. Att spendera tid inne i en så kallad ”lock-down” är idag ett fenomen som kretsar runt vårat jordklot.

Men hur ska man egentligen göra för att komma ur denna pandemi som en bättre människa? Trots all tid man spenderat hemma, suttit stilla och haft sin egen karantän.Här är mina förslag på hur du kan må bättre efter att pandemin är slut: 

Börja planera dina dagar och sätta upp mål för dagen eller veckan.

Sätt upp rimliga dagsmål som kanske innefattar att:

  • Ta en promenad
  • Ha en nyttig mat-dag
  • Säga fem komplimanger till din partner
  • Komma upp i tid ur sängen
  • Inte gnälla på en hel dag.

Listan kan göras lång – men försök att skriva ner och framförallt bocka av dina avklarade mål innan du går och lägger dig, den känslan är fantastisk!

Försök aktivera kroppen dagligen

Genom daglig fysisk aktivitet så blir vi människor piggare, gladare och mår
utifrån flertalet aspekter mycket bättre. Det behöver inte vara ett maratonlopp som gör att du mår bra – utan försök anpassa det utifrån dina förmågor.


30 minuter promenad eller 60 minuters löpning spelar ingen roll. Så länge du gör något som du själv känner att du mår bra av, så ska du göra det. 
Ett par skor jag skulle rekommendera att promenera i är dessa Nike Air Vapormax som är otroligt sköna för fötterna.

Försök att vara glad

Absolut så är det konstiga tider vi lever i just nu. Men vad hjälper det att gnälla? Försök istället att sprida glad och härlig energi kring din omgivning – så ska du se att din omgivning kommer göra samma sak till dig inom snar framtid.


Skratt smittar! 

Sist men inte minst – Lyssna på Anders Tegnell

Här kan du hitta hans senaste utlåtande angående en andra smittvåg

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: