Betalmetoder

Att betala online kan ibland kännas otryggt, obehagligt & nästan dumt – för känslan av att bli lurad befinner sig nånstans där i bakhuvudet.
Vad ska man egentligen använda sig utav för betalmetod online, för att känna sig så säker som möjligt? Läs vidare så ska vi förklara.

Swish

  • Swish använder Mobilt BankID för att garantera säkerheten. För att säkerställa att det inte ska gå att använda ditt Swish-konto utan din vetskap behöver du dessutom ha BankID-appen nedladdad på samma enhet som din Swish-app. Så länge du inte låter någon annan swisha på din enhet kan du med andra ord känna dig trygg!

Klarna

  • Att handla med Klarna innebär det att du samtidigt har ett köparskydd. Med det sagt innebär det kort och gott att du som konsument ska känna dig trygg när du shoppar online, eftersom Klarna alltid backar dig. Det betyder exempelvis att om dina varor inte kom fram, inte blev som du tänkt eller inte alls var det du beställt så hjälper vi dig.

Kortbetalning

  • För att minska risken när du handlar på internet bör du aldrig skicka uppgifter om ditt kort eller andra personliga uppgifter via e­-post och inte lämna ut kortnummer för andra ändamål än köp. Handla bara med företag du känner till och sätt dig noga in i företagets policy vad gäller köp, leverans och retur. Läs också företagets säkerhetspolicy.

    Företaget du handlar med bör garantera att de använder SSL som krypterar transaktionen – ett hänglås längst ner i fönstret är ett bevis på detta, men även att det står https:// istället för http:// i webbläsarens adressfält. Alla typer av kommunikation och transaktionsutbyte kan i princip avlyssnas och användas i bedrägligt syfte. Länsförsäkringar har genomfört flera åtgärder för att skydda dig som kund.
%d bloggare gillar detta: